Snoek Softbaits

Er zijn altijd vliegen in de visserij, maar de rubber is hier om te blijven. Je kunt gemakkelijk kiezen welke visserij je wilt beoefenen door te wisselen tussen curlys, shadars en swimbaits. De rubbervisserij op onze Zweedse roofvissen is een van de meest veelzijdige visserijen die je kunt doen, je kunt snel en gemakkelijk de diepte en actie variëren; je aas door af te wisselen tussen ratelgewichten, schoep- en staartaas en alle verschillende technieken die beschikbaar zijn om je de beste kans op het vangen van vis te geven, evenals de beste ervaring tijdens het vissen.

Wanneer het op aas aankomt, is het belangrijk om te bedenken waarvoor je het aas gaat gebruiken. Je hebt swimbaits, die wat dikker zijn, zoals Wingman of Pig Shads. Deze kunstaasjes willen veel water stuwen en zwemmen voortdurend met moeite omhoog. Swimbaits zijn goed zichtbaar en hebben vaak een sterke slurf met een draaibare kop. Het ligt voor de hand om ze diep te vissen, maar als dit iets is wat je vaker doet, zouden we adviseren om in plaats daarvan shad jigs te gebruiken.

De laatste jaren zijn er ook swimbaits op de markt gekomen, in de vorm van gearticuleerd rubber aas. Deze imiteren het echte aas op een vaak ultrarealistische manier. Als je het nog niet geprobeerd hebt, vinden wij dat je het eens moet proberen!

Een shad jig, zoals de Söderjig, Shadteez of Tomcat &aum;is een smaller aas dat veel lichter &aum;tt het water scheert dan een swimbait, på Hierdoor is het veel gemakkelijker om een bepaalde diepte aan te houden als het aas niet constant omhoog zwemt. Shadars hebben vaker een dunnere staartspoel met een iets kleinere schoep die verwildert dan de schoepen van swimbait.

Dan heb je ook nog krulstaarten, een krulstaart kunstaas is meestal een echte winnaar in elke situatie, kunstaas met staarten vist altijd effectief in drops, bij spinstops, monotone retrieves of jiggen. Je kunt een krulstaart meestal niet naar huis draaien met de staart omhoog, zeker niet bij hoge snelheden. Dit komt omdat het kunstaas vaak zwaar wiebelt, als je het kunstaas met een zeer hoge snelheid wilt binnenhalen raden wij aan het kunstaas ondersteboven op te tuigen, de staart komt dan naar beneden en het kunstaas wordt veel stabieler, je krijgt dan helemaal geen wiebels! Als het ijs wordt losgelaten kun je deze ongelooflijk makkelijk vissen met veel waggel, hot!

Er zijn dus natuurlijk veel verschillende modellen maar het bovenstaande is de basis voor rubber baits överlag.

Als er een bepaalde techniek is waar je nieuwsgierig naar bent, of als je merkt dat je niet helemaal het gewenste resultaat krijgt, bel of kom langs in de winkel en wij helpen je om je kansen te optimaliseren!
Toon meer Toon minder
Categorieën
Filter
Producten
Savage Gear 3D Whitefish Shad
Summer deals! 31 Mei
20%
van€6.80
van€8.50
Westin BullTeez Shadtail
Söder Custom
Pig Shad Junior 20cm (2-pak)
Superdeal
25%
Söder Custom
van€7.43
van€9.93
Pig Shad 23cm
Superdeal
33%
Söder Custom
van€6.59
van€9.90
Pig Shad Tournament 18cm (2-pak)
Superdeal
33%
Söder Custom
van€6.59
van€9.90
Scout Shad XL 27cm 136g
Koop 4, betaal voor 3
Westin ShadTeez Slim V2