Dubbele handlijnen

De tweehandige lijnen variëren afhankelijk van de grootte van het water, de temperatuur en welke hengel je gebruikt. Naast de verschillende zinksnelheden en lengtes zijn er verschillende soorten tweehandige lijnen zoals Skagit, Scandi en Spey.

Vlieglijnen - Klompen

Scandi lijnen zijn ontworpen om gemakkelijke, lange worpen te maken met Scandi worpen waarbij je met een strakke lus werpt. Deze lijnen hebben verschillende lengtes en variëren in hoe snel ze zinken.

Vlieglijnen - Skagit lijnen

Deze lijnen zijn kort en lopen agressief taps toe aan de voorkant. Skagit-lijnen worden gebruikt wanneer je grote, zware vliegen of snel zinkende tippets wilt werpen. Skagit lijnen worden gemeten door het gewicht van de lijn exclusief de tip, in tegenstelling tot standaard Spey en Scandi hoofden. Wanneer u wilt vissen in kleine ruimtes met weinig ruimte voor back casting, Skagit lijnen hebben voordelen als ze snel te laden, zelfs met kleine D-loops.

Vlieglijnen - Spey lijnen

Deze lijnen vereisen over het algemeen meer ervaring van de caster in vergelijking met Skagit en Scandi lijnen waar Spey lijnen kan moeilijker uit te rollen met hun langere hoofden.
Toon meer Toon minder
Categorieën
Filter
Producten