Dubbelhandige vliegvishengels

\"Tweehandige hengels zijn krachtigere vliegenhengels met een groter grijpoppervlak aan de onderkant van de hengel, zodat je je vliegenlijn met twee handen kunt uitwerpen. Deze vliegenhengels worden vaak gebruikt in combinatie met tweehandige lijnen bij het vissen op zalm en forel. Ze zijn verkrijgbaar vanaf klasse 6 tot en met klasse 11 en kunnen in lengte variëren van 12-17'. De lengte en klasse van de hengels varieert voornamelijk op basis van de grootte van het te bevissen water en de tijd van het seizoen. Langere hengels met een hogere klasse worden meestal gebruikt op grote rivieren of vroeg in het seizoen en de kortere hengels met een lagere klasse later in het seizoen wanneer de rivier laag staat of bij het vissen op sommige van onze kleinere rivieren en beken. Een allround hengel in klasse 8-9 heeft een lengte van 13-14'.

Wat de keuze van de lengte van een tweehandige hengel beïnvloedt, is vooral de grootte van het water, hoe ver je wilt kunnen werpen en welke mogelijkheden je wilt hebben om de vlieg te controleren. Over het algemeen worden kortere hengels van ongeveer 11-13' gebruikt bij het vissen op kleinere rivieren zoals Lödge, Em en Mörrum en langere hengels van 15-17' bij het vissen op bijvoorbeeld sommige van de grotere rivieren in Zweden of Noorwegen.

Een langere hengel maakt het werpen ook gemakkelijker en geeft de mogelijkheid om zowel de vlieg als de lijn gemakkelijker te controleren bij het vissen in diepe waden. Een kortere hengel wordt ook vaak gebruikt als de rivier erg hoog staat, omdat de vis door de watermassa's dichter bij de oever blijft. Met een kortere hengel met twee handen kan efficiënter worden gevist op kortere afstanden.

De hengelklasse omvat het gewicht van de lijn die de hengel aankan. Hengels van een hogere klasse werpen zwaardere lijnen, een zwaardere lijn maakt het op zijn beurt gemakkelijker om echt grote en zware vliegen te werpen.\"
Toon meer Toon minder
Categorieën
Filter
Producten
Guideline Elevation
Superdeal
10%
van€269
van€299.99
Sage X Rod 2-hands
Superdeal
33%
€1029
€1529
Guideline LPX Chrome
van€549.99
Hardy Demon DH (4sec)
Superdeal
24%
€709
€939
Superdeal
26%
€409
€549
nám Original DH Flyrod 6pcs