Abu Garcia

Abu Garcia - Carl-August Borgström richtte in 1921 AB Urfabriken (ABU) op. Hij had eerder als voorman bij Haldafabriken gewerkt, maar werd na de Eerste Wereldoorlog ontslagen toen Halda in moeilijkheden kwam. Vanaf het begin produceerde ABU zakhorloges. Wekkers en telefoonregelaars. In 1934 nam zijn zoon Göte Borgström het bedrijf over en richtte zich op de ontwikkeling van taxameters.

In 1939 ontwikkelde hij de kleinste taxameter ter wereld. De Tweede Wereldoorlog bracht echter een zware slag toe aan de taximeters en het bedrijf, waardoor het idee ontstond om spinhaspels voor de sportvisserij te gaan produceren. De eerste spinreel, Record genaamd, werd in 1941 geïntroduceerd. Sindsdien heeft het bedrijf voornamelijk sportvisapparatuur geproduceerd.

Abu Garcia maakt nu deel uit van Pure Fishing, waartoe ook Berkley, Fenwick, Stren, Mitchell, Johnson, Spiderwire, Hardy en Greys behoren. Penn, Spiderwire, Shakespeare, Sebile, Chub en 7Strand. Abu Garcia bestrijkt werkelijk alle categorieën in de sportvisserij, ze bieden producten in alle prijsklassen. Als je een hobbyvisser bent die gewoon wat wil vissen vanaf de steiger in het land, vind je complete kits tegen geweldige prijzen. Als je een hardcore visser bent die op zoek is naar de beste producten in de hengelsport, dan bieden ze dat ook!
Toon meer Toon minder
Categorieën
Filter
Producten
Abu Garcia Revo Beast 40
Black Week 30 Nov
20%